Kulörinspiration- Inomhus

Att färgsätta inomhus är ett roligt inredningsmoment, en god idé för att komma igång är att söka inspiration online. Här hittar du härliga inspirationsbilder med några av våra favoritkulörer från Jotun.


Vardagsrum

För ett industriellt men ändå sofistikerat uttryck i vardagsrummet kan du med fördel välja Kalkfärgen Lady Minerals eller det infärgade spacklet Lady Minerals Revive. Du får då en levande känsla på väggarna med ett unikt uttryck. Välj en kulör som funkar bra till övrig inredning och golv, båda produkterna finns att välja i en mängd olika vackra nyanser.
Väggarna är målade med Green Harmony 8252

Sovrum

I sovrummet väljer du med fördel en nyans som känns harmonisk och ombonad. Du behöver inte vara rädd för att välja en mörkare kulör, speciellt inte om du är ute efter den där härliga hotellkänslan. Det pratas mycket om grönt och blått i sovrum, som kanske faller de flesta i smaken, men vi slår också ett slag för rostiga, varma toner som här på bilden.
Väggarna är målade med Savanna Sunset 20046

Hall

För hallen passar det bra med lugna, svala och hållbara kulörer. För ett sofistikerat uttryck målar vi gärna, med vad vi kallar, smutsiga toner. Då innehåller kulören mycket svart och det blir ingen skrikig nyans. På så sätt kan man våga ett djärvare val än vad man tänkt från början. Bryt gärna av med detaljer i en "poppande" kulör som här på bilden.
Väggarna är målade med Exhale 7637 och hyllorna i Dijon Yellow 10001.

Kök

I köket passar det bra med en fondvägg i en kontrastkulör som harmonierar med övrig inredning. Kanske vill du plocka upp tonen i bänkskivan även på väggen, det finns mängder av kulörer att välja mellan som funkar fint till både sten, komposit och trä. Ska du måla alla väggar i köket bör du satsa på en neutral ton som fungerar som bas för övrig inredning.
Väggen är målad med Band Stone 1145 Exhale 7637

Här på Kulör.se hittar du en mängd olika väggfärger.
En viktig sak att tänka på när man ska välja färg är glansen. En matt väggfärg, glans 02 eller 05, är helt reflektionsfri och bidrar med ett annat djup för kulören. I utrymmen som som våtrum och kök kan det vara en god idé att välja en lite glansigare färg, glans 10, som är mer stryktålig och lättare att torka av. I vårt sortiment har vi inomhusfärg för alla utrymmen och det bästa av allt är att du kan välja vilken kulör du vill.

Till vårt utbud av inomhusfärg.

Se filmen från Jotun om deras utvalda kulörer.

36WEunVoT3k