Måla i våtutrymme

Fräscha upp dina målade väggar i badrum eller toalett med silkematt våtrumsfärg från Jotun. Välj en kulör som matchar inredningen i ditt badrum.


Måla om ditt badrum 

Det är lätt att glömma bort att det faktiskt fungerar utmärkt att måla om sina tidigare målade väggar i ett våtrumsutrymme. Det är ett relativt enkelt sätt att få till en förändring och få badrummet att se nytt och fräscht ut. Om du väljer att måla i ditt badrum ger det dig dessutom en oändlig variation i möjligheter till olika kulörer. Det är viktigt att använda sig av våtrumsfärg då färgen kommer behöva tåla båda fukt och vätska. Nedan följer en kort guide, steg för steg hur du målar om i ditt badrum.

Steg-för steg

1. Börja med en grundlig rengöring
Här är det viktigt att tänka på att investera i bra rengöringsmedel och inte slarva med städningen, allting ska bli rent. Se till att få bort fett och eventuell tvålrester från de tidigare målade ytorna.


2. Förarbete
Som alltid med målning är förarbetet extremt viktigt, så också här. Hur pass bra du genomför förarbetet kommer avgöra hur bra slutresultatet blir. Hoppa inte över några steg och gör allting noggrant. Du kan behöva fylla i spikhål och ojämnheter, använd då ett avsett våtrumsspackel som JOTUN våtrumsspackel


3. Grundning
Steget efter förarbetet är grundning av badrummet. Alla starkt sugande underlag grundas med JOTUN Grundning och lim för våtrum som förtunnats 2:1 med vatten. Förbrukningen är ca. 15 m²/liter. Denna skall sedan torka i minst 4 timmar.


4. Målning
Sen är det dags för att måla badrumsväggarna med våtrumsfärgen Lady Aqua. Denna färg ger ett fantastiskt resultat!

Totalrenovering från grunden av våtutrymme

Har du kanske slitit ut ett gammalt badrum eller står med ett helt nytt våtutrymme finns det förordningar för olika våtrumsklasser. Ska du göra det själv och inte anställa en yrkesman är det en god idé att läsa igenom tekniskt datablad för alla produkter men även läsa utförandeanvisningar för Lady Aqua Våtrumssystem"

Produkter för att måla i våtrumsutrymme