Måla panel inomhus

Att måla paneler i hemmet är ett kostnadseffektivt sätt att fräscha upp och ge nytt liv till ditt hem. Nedan har vi beskrivit hur du gör i några enkla steg.


Förarbeta panelen för målning

Det första du behöver kontrollera är om där finns några större sprickor eller håligheter i panelen. Hittar du sprickor eller håligheter kan du fixa dessa med hjälp av snickeri-/snabbspackel.  Är panelen målad eller inoljad sedan tidigare behöver du rengöra den med målartvätt. När det är gjort skrapar du därefter bort eventuellt löst sittande färg samt ruggar ytan med ett slippapper. Genom att göra detta kommer färgen fästa betydligt bättre. Om panelen är ny eller helt obehandlad behöver du inte göra ovan beskrivna steg utan då räcker det med att tvätta av ytan och se till så den är dammfri.

Grundmåla därefter med Jotun kvist- & spärrgrund 

Vill du få panel utan missfärgning och kvistgenomblödning ska du grunda med Jotuns kvist- och spärrgrund . Detta kommer isolera missfärgningar från gulnat trä, sot, nikotin och kvistgenomblödning. Läs gärna produktens tekniska datablad för rätt genomförande vid målning.

Slutstrykning med snickerifärg 

Det sista steget är slut strykningen. LADY Supreme Finish är färg till panel, dörrar, lister och möbler. Den finns i fyra olika glansgrader som ger utrymme för en kontrastrik eller enhetlig stil. Med suveränt utflyt får panel, listverk, möbler, dörrar och fönsterkarmar en jämn och vacker yta. Stryk två gånger med din Lady Supreme Finish.

Produkter för att måla panel inomhus