Välj rätt färg till sovrummet

Att välja färg till sovrummet kan vara ett enkelt och roligt projekt som kan ge en stor förändring till rummets atmosfär. Framhäv din personlighet och utgå från vad du gillar när du väljer färg så blir det rätt. Du bör tänka på vilken stämning du vill att rummet ska ha. Ska det vara lugnt och avslappnande eller kanske mer energiskt och livligt? Det är viktigt att färgen på väggarna och taket stämmer överens med dina önskemål.


Färg i sovrummet

Även om du bör utgå ifrån vad du gillar så finns det vissa tips som kan vara bra att känna till när man väljer färg till sovrummet.

Stämningen i rummet. Om du vill ha en lugn och avslappnande atmosfär kan du tänka på mjuka och dämpade färger som grått eller pastellfärger. Om du däremot vill ha en mer dramatisk känsla djupare och mättade färger som lila eller mörkblått passa.

Storleken på sovrummet. Om det är ett mindre sovrum kan det vara bra att välja en ljusare färg. Detta då det kan ge en känsla av rymd och öppenhet. Om du däremot har ett stort rum kan du med fördel välja en mörkare färg. På så sätt kan du skapa en mer intim och mysig känsla.

Hur är ljusinsläppet? Om rummet är mörkt och får lite naturligt ljus kan det vara bra att välja en ljusare färg för att maximera ljusinsläppet. Om rummet istället är ljust och soligt kan man välja en mörkare färg utan att rummet känns för tungt.

Övrig inredning och möbler. Om du vill ha en enhetlig och harmonisk känsla i rummet kan du välja en kulör som matchar dina möbler och övriga inredning. Om du däremot vill skapa en kontrast och ett fokus kan du välja en annan kulör som bryter av.

Detaljerna är pricken över i:et

Valet av färg på väggarna i sovrummet är en viktig faktor för att skapa den rätta stämningen och atmosfären. Men som nämnt tidigare är det också viktigt att tänka på hur färgen kommer att samspela med möblerna och inredningen i rummet.

Vill du uppdatera med nya möbler och inredningsdetaljer till sovrummet så bör du säkerställa att allt kompletterar varandra på ett bra sätt. Hos Living Furniture hittar du bland annat massor av möbler och inredning för just sovrummet. Om du vill inreda ditt sovrum kan du bland annat uppdatera med nya sängkläder, förvaring eller små detaljer.

Tre tips på färger till ditt sovrum

LADY Minerals - En färg för dig som vill ha något unikt och spännande. Färgen är en kalkmatt mineralfärg som ger dina väggar ett kalkat och unikt utseende. Genom att använda Lady Minerals får du ett resultat som är matt och mjukt men samtidigt ger dina väggar det lilla extra. Välj mellan flera kulörer för att hitta den som passar dig bäst.
LADY pure color - Passar dig som vill ha en supermatt väggfärg där du får ett mer elegant uttryck. Den här färgen är mycket slitstark och reptålig. Vilket gör den perfekt för väggar som utsätts för mycket slitage och repor. Med en garanterad täckförmåga på endast två strykningar kan du enkelt måla på flera olika underlag.
LADY Wonderwall - Väggfärg med unika egenskaper som ger en elegant och silkesmatt yta som håller sig vacker länge. Färgen är mycket slitstark och du kan enkelt skapa en elegant inredning i ditt hem som kommer ge dig glädje i många år framöver.
Sammanfattningsvis finns det olika faktorer som du kan tänka på vid val av färg till sovrummet. Men kom ihåg att det finns inga rätt eller fel, du väljer vad som passar dig. Var inte rädd för att testa något nytt, om du inte är nöjd med ditt val av färg så går det att måla om igen.