Fasad och murfärg

Med putsfärg ger du din putsade fasad en slutbehandling. Färgen ser till att den befintliga strukturen i putsen bevaras samtidigt som ytan får ett skyddande skikt som också håller. Om din putsyta inte har behandlats tidigare rekommenderar vi att börja grunda för att få ett så bra resultat som möjligt. Detta då grundningen utjämnar sig i underlaget och binder lösa partiklar. Det finns olika typer av putsfärg. Silikatfärg är vanligt förekommande och är en vattenburen helmatt färg. Silikatfärg är ytterst lämplig att använda på putsade ytor. Om du använder och applicerar färgen rätt får du dessutom ett resultat som håller länge. Självklart finns det andra putsfärger med andra finishes - Kika in vårt utbud!


En obehandlad betong/putsyta behandlas lämpligast med JOTUN MUR SILIKAT FÄRG, följ systemet där du börjar att grunda med JOTUN SILIKAT MURPRIMER.

En tidigare målad yta, där man är osäker på vilken ytbehandling som har använts tidigare, behandlas lämpligast med Mur Drytech färgsystem. Beronde på ditt underlags skick används JOTUN DRYTECH MURFILLER för att fylla upp, JOTUN DRYTECH MUR PRIMER som grund och JOTUN DRYTECH MURFÄRG som slutstrykning.