Integritetspolicy

Om personuppgifter


Vi tillhandahåller denna policy med dessa riktlinjer för att informera om hur vi hanterar personpersonuppgifter. Policyn är till för att säkerställa de rättigheter och den integritet som krävs av oss som företag och utgår från GDPR-förordning (General Data Protection Regulation). Denna policy omfattar Kulörse AB. För hantering av personpersonuppgifter hos våra partners, så som Resursbank, PostNord, Budbee m.fl. hänvisar vi till deras policy.

Vilka personpersonuppgifter behandlar vi?


För att kunna hantera dina beställningar och köp behöver vi hantera de här personuppgifterna:
• Namn
• Adress, telefonnummer och e-post
• Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
• Betalningsinformation och betalningshistorik
• Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
Detta gör vi med lagligrätt enligt fullgörande av köpeavtalet; utan den här informationen kan vi inte fullgöra vårt avtal med dig. Informationen sparar vi i 36 månader från det att leverans och betalning har skett för att kunna hjälpa dig med eventuella reklamations- och garantiärenden.
Om du själv väljer att klicka i ”spara mina kortpersonuppgifter” sparar vi dina kortpersonuppgifter för framtida köp säkert hos vår betalningsleverantör med ditt samtycke. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.
För att vi ska kunna följa de lagar och regler som gäller för oss måste vi hantera de här personuppgifterna:
• Namn
• Adress
• Betalningsinformation och betalningshistorik
• Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt och leveransadress)
Detta gör vi med lagligrätt enligt rättslig förpliktelse, betyder att vi måste hantera personuppgifterna för att följa de lagar som vi omfattas av.
För att vi ska kunna erbjuda en effektiv kundtjänst behöver vi hantera de här personuppgifterna:
• Namn
• Telefonnummer och e-post
• Personnummer (för vissa betalningsalternativ)
• Betalningsinformation och betalningshistorik
• Information om din beställning (t.ex. ordernummer, produkt, leveransadress och faktura)
• Information som du själv lämnar ut i din kommunikation med oss
. Vi sparar informationen i 14 månader från att kundtjänstärendet avslutats.
För att kunna erbjuda dig en personifierad och effektiv sajt som ger dig bästa möjliga kundupplevelse och ger dig mer relevanta produktvisningar, behandlar vi de här personuppgifterna:
• IP-adresser
• Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat
Dessa cookies är s.k. sessionscookies och används för att hålla reda på din inloggning (om du är inloggad) och din kundkorg när du handlar. Sessionscookies lagras inte under en längre tid på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.
Om du vill kan du även rensa din cookiedata, vilket tar bort all historik.
För att kunna marknadsföra oss mot dig och visa våra produkter och erbjudanden både på vår sajt och genom samarbetspartners, hanterar vi de här personuppgifterna:
• IP-adresser
• Data som samlats in ifrån cookies och liknande, exempelvis vilka produkter du klickat på sidor du har besökt och om du kommit till vår sajt via exempelvis en annons
• Ordernummer
Detta gör vi då behandlingen är nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att marknadsföra våra produkter till dig upp till ett år efter din senaste aktivitet på vår sajt. För att göra detta använder vi oss av olika externa annonstjänster och samarbetspartners. Du kan också läsa mer om denna insamling, delning och användning av data samt ta bort personuppgifterna som hanteras via dessa kanaler genom att följa länkarna nedan:
Google: https://policies.google.com/privacy/partners
Facebook: https://www.facebook.com/ads/about/?entry_product=ad_preferences
Om du vill kan du även rensa din cookiedata, vilket tar bort all historik.
Om du vill ha vårt nyhetsbrev, få olika erbjudanden, vara med i kundundersökningar eller ge oss feedback behöver vi hantera de här personuppgifterna:
• Namn
• Adress, telefonnummer och e-post
• Personuppgifter du själv lämnar ifrån dig (t.ex. dina åsikter, din feedback och liknande)
Detta gör vi endast när vi fått ditt samtycke i samband med att du lämnar ifrån dig personuppgifterna. Lagringstiden kan vara olika beroende på situation, men står alltid med i samtycket som du ger vid det tillfället.
För att kunna analysera, utveckla och förbättra våra tjänster, produkter och system behandlar vi följande personuppgifter:
• Köp- och användargenererad data, som exempelvis klick- och besökshistorik
• Tekniska data rörande enheter och deras inställningar (t.ex. språk, IP-adress, webbläsarinställningar, tidzon, operativsystem och plattform).
• Information om hur du har interagerat med oss, t.ex. hur du har använt sajten, inloggningsmetod, var och hur länge olika sidor besökts, svarstider, felkoder, hur du når och lämnar tjänsten etc.
Detta gör vi för att behandlingen nödvändig för att tillgodose vårt berättigade intresse av att förbättra och utveckla våran sajt och dess funktionalitet samt våra produkter informationen är generell och inte på individnivå och går alltså inte att koppla till dig.

Vem kan vi komma att dela dina personuppgifter med?


Vi delar ibland information, inklusive personpersonuppgifter, med vissa mottagare för att kunna utföra behandlingarna som är beskrivna ovan. Vi säljer aldrig dina personuppgifter till någon annan utan ditt tillstånd. De som vi kan komma att dela din information med är:
Tjänsteleverantörer – t.ex. PostNord
För att säkerställa en fungerande process och bra kundupplevelse delar vi dina personpersonuppgifter med företag som tillhandahåller tjänster till oss, t.ex. för att hantera utskick och leverans av dina varor eller tillhandahålla vissa system. Dessa företag får endast behandla dina personpersonuppgifter enligt våra uttryckliga instruktioner och får inte använda dina personuppgifter för något annat än detta.
Betaltjänstleverantörer – t.ex. Resursbank
För att administrera betalningar via sajten använder vi oss av olika betaltjänstleverantörer. Betaltjänstleverantören är personuppgiftsansvarig för sin egen behandling av dina personpersonuppgifter, och har separata villkor som gäller för dem. Information om deras villkor och hantering av personpersonuppgifter får du när du väljer vilket betalsätt du vill använda på sajten.
Samarbetspartners – t.ex. Jetshop
För att vi ska kunna ersätta våra samarbetspartners för trafik till oss som har drivits via deras kanaler, delar vi personuppgifter med våra samarbetspartners såsom ordernummer och köpesumma. Personuppgifterna delas enbart för det syftet, och säljs eller delas inte vidare.
Övriga mottagare
Vi kan komma att överföra dina personpersonuppgifter till andra mottagare, t.ex. myndigheter, om det krävs av oss enligt lag. Om hela eller delar av vår verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan dina personpersonuppgifter lämnas ut till våra rådgivare, eventuell köpare och dennes rådgivare och lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Den registrerades rättigheter


Du har rätt att få veta vilka personpersonuppgifter från dig vi använder, genom ett så kallat registerutdrag. Detta gör du genom att maila till info@kulör.se eller kontakta vår kundtjänst så hjälper de dig.
Vid de tillfällena då vi behandlar dina personpersonuppgifter med stöd av ditt samtycke har du rätt att, när som helst, ta tillbaka ditt samtycke kring behandlingen.
Du kan när som helst avregistrera dig från nyhetsbrev.
Om dina personpersonuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har du rätt att begära att personpersonuppgifterna rättas, blockeras eller raderas.