Måla innertak

Hur ditt tak ser ut gör väldigt mycket för helheten i ett hem. Ett välmålat tak gör att det ser fräsch och ombonat ut. Nedan följer några riktigt bra tips på hur du går tillväga vid målning av ditt tak.


Vilken färg har du på ditt tak idag?

Det första du måste veta är vilken typ av färg som sitter i taket idag. Beroende på detta ska du tvätta taket på ett visst sätt men det styr även vilken färg du ska måla med.
När du startar gör du det genom att applicera målartvätt på en liten yta. Ser du att färgen sitter kvar är det bara att fortsätta tvätta resten av taket. Märker du däremot att färgen flagnar eller lossnar är detta ett tecken på att taket är målat med en limfärg. Visar det sig vara så behöver ytan tvättas grundligt för att all färg ska försvinna. Skulle det vara så att färgen börjar damma av sig på en torr trasa, är det mest sannolikhet en kalkfärg, då är det viktigt att du noggrant borstar rent ytan tills den slutar damma.

Täck golv och väggar som ska skyddas

Det droppar och kommer lätt färg på golv och möbler så placera därför ut skyddsplast på golvet respektive på väggarna.

Förbered taket för målning

För att nå bra slutresultat behöver du förbereda taket för målning. Du gör detta bäst genom att skrapa bort lös färg med hjälp av en färgskrapa färgskrapa . Därefter använder du spackel för att täcka över eventuella sprickor eller skador. Det sista du sedan gör är att slipa ytan.

välj rätt färg och kulör 

Olika typer av tak kräver olika typer av färg. Har du ett tak av puts, betong eller gips rekommenderar vi att du använder LADY Perfection takfärg .

Dags att Måla 

Det sista avslutande steget är målningen. För bäst resultat börjar du med att använda en pensel i hörn, kanter och skarvar. Därefter använder du en roller för att göra målningen så smidig och snabb som möjligt. För bäst resultat bör du stryka två gånger, vid uppfräschning av ytan kan det räcka med en strykning efter noggrann tvättning.

Måla innertak

Se filmen om hur du enkelt målar ditt innertak med LADY Perfection

LtSKm0fykj8

Produkter för att måla innertak